Amsterdam / Amsterdam, Oktober 2016 – 113Online heeft naast de chat functionaliteit nu ook gekozen om de callcenter oplossing van Livecom als klantkanaal in te zetten.

Tevreden klant

113Online is al jarenlang een tevreden klant van Livecom. Zij gebruiken de web applicatie van Livecom om chats af te handelen. Deze callcenter uitbreiding in de klantcontactomgeving biedt 113Online de mogelijk om gelijktijdig meerdere meerdere kanalen (telefonie en chat) af te handelen.

Vertrouwelijk

De contacten via de chat en telefoon zijn vertrouwelijk, veilig en vertrouwd. Mensen ervaren geen drempels om vragen te stellen over hun geestelijke nood of over suïcidaliteit. De weg naar professionele hulpverlening komt op eenvoudige wijze tot stand.

Anouk Romers, Webcoördinator, 113Online

Door chat en telefoon als een geïntegreerd systeem aan te kunnen bieden, hebben we nu de beschikking over een systeem dat gebruiksvriendelijk en efficiënt is voor onze vrijwilliger. En nóg belangrijker; hiermee tillen we de hulpverlening naar een hoger plan en kunnen meer mensen die onze hulp hard nodig hebben, ons sneller bereiken.

Over 113Online:

Stichting 113Online is een zelfstandige en onafhankelijke zorgaanbieder op het gebied van zelfmoordpreventie. 113Online biedt via internet en telefoonlijnen contactmogelijkheden aan voor mensen met zelfmoordgedachten en/of gevoelens, hun naasten, betrokkenen, professionals en nabestaanden.

113Online staat aan de kant van het leven en probeert te zoeken naar een uitweg uit de wanhoop. Hierbij spelen religieuze of ideologische achtergronden geen rol. Anonimiteit staat hierbij hoog in het vaandel en de mening van de hulpzoeker wordt altijd gerespecteerd.

Vrijwillige en professionele medewerkers van 113Online vertrouwen op de vermogens van mensen zelf om ook in een geestelijke noodsituatie zoals bij depressie of angst oplossingen te vinden en daarbij elkaar te kunnen ondersteunen.

Over Livecom International B.V.:

Livecom, opgericht in 2003, is een belangrijke speler in online klantenservicesoftware en maakt deel uit van de Artilium groep. De online klantcontactomgeving is  zeer gebruikersvriendelijk en kan meerdere kanalen gelijktijdig afhandelen, zoals Pre-Chat, Live Chat, Post-Chat, Pro-active Chat, Chat, Mail, Messenger, WeChat en Telefonie. Hiernaast bestaat de mogelijkheid om een externe of interne kennisbank in te zetten waardoor de klanten nog beter geholpen kunnen worden. De producten van Livecom stellen organisaties als bijvoorbeeld CZ en Philips in staat hun klanten efficiënter te helpen en hun kosten te besparen.