Meer studenten aantrekken, hoe doe je dat? Door potentiële whizzkids zoveel mogelijk bij te staan in hun zoektocht naar de juiste opleiding. Dat doen ze bij Hogeschool Rotterdam: bezoekers van de website kunnen sinds kort chatten en co-browsen met de bereidwillige studieadviseurs van dit kennisinstituut.

Dankzij de samenwerking met Livecom is hogeschoolrotterdam.nl uitgegroeid tot een volwaardig contactkanaal. Op bijna alle pagina’s prijkt een prominente button met de tekst: ‘Korte studievraag? Chat met een voorlichter.’ De studieadviseurs zijn regelmatig zelfs op zaterdag bereikbaar voor vragen.En die zijn er, want Hogeschool Rotterdam biedt circa 100 opleidingen in bijna alle sectoren aan. Zomaar even een opleiding kiezen – ten volle beseffende dat die een grote stempel op de rest van je carrière drukt – is niet voor de meeste jongeren weggelegd. Bovendien is het aanbod van hogescholen groot. Scholen met heldere informatie en laagdrempelige contactmogelijkheden, trekken makkelijker studenten over de streep dan gesloten instituten.

Daarom biedt Hogeschool Rotterdam zijn online bezoekers niet alleen een direct chatgesprek aan, maar ook de optie om samen met de studieadviseur een rondje door de website te maken. Tijdens zo’n sessie co-browsen worden de schermen van zowel bezoeker als studieadviseur gesynchroniseerd; beiden kijken continu naar exact hetzelfde beeld als de ander. Microfoon en webcam kunnen met een muisklik worden aangezet om het gesprek nog natuurlijker te laten verlopen. En zo wordt de drempel tot aanmelding aanzienlijk verlaagt.