Op 9 februari 2016 is Livecom overgenomen door Artilium. Deze overname stelt Livecom in staat om meer te investeren in de verdere ontwikkeling van onze klantcontact software oplossingen, en een verdere professionalisering te realiseren. Livecom zal hierdoor nieuwe oplossingen en verdere  productverbeteringen kunnen doorvoeren zodat we onze klanten optimaal kunnen ondersteunen bij hun behoeften op het gebied van klantcontact.

Livecom was in 2003 de eerste aanbieder van zakelijke chat in Nederland, en vanuit die positie heeft  Livecom haar portfolio in de jaren daarna verbreed richting andere klantcontact kanalen als proactive chat, e-mail, kennisbank (‘self-service’), telefonie (via Comsys) en WhatsApp. Inmiddels is het tijd om een volgende stap te zetten, en de overname door Artilium biedt Livecom de mogelijkheden daartoe.

Artilium is een internationaal software bedrijf en heeft een beursnotering op de AIM beurs van de London Stock Exchange. Artilium levert oplossingen voor (tele)communicatie, onder andere voor diverse mobiele telecom operators.  Met haar eigen cloud-based software platform bedient Artilium meer dan 50 Europese telecom bedrijven. Vanuit de ambitie om ook een positie te verwerven in de enterprise markt, nam Artilium recent al het in Nederland en Indonesië gevestigde Comsys over, een gekende aanbieder van een scala aan cloud-based telecom oplossingen voor bedrijven en telecom operators alsmede ook diverse call center oplossingen.

Sinds 2015 hebben Livecom en Comsys al een partnership, waarbij de oplossingen van beide bedrijven zijn geïntegreerd waardoor er een unieke full-scope customer contact platform beschikbaar is. Van deze integratie maken al een aantal klanten dankbaar gebruik. Deze samenwerking en integratie van oplossingen zal nu geïntensiveerd worden