Referenties2021-07-15T15:42:15+02:00

Referenties

Sinds 2003 ontwikkelt Livecom krachtige software om bedrijven beter, efficiënter en commercieel succesvoller met hun klanten te laten communiceren. Onderstaande treft u de verhalen van enkele van onze klanten en hoe ze met de Livecom oplossingen hun online conversie te verhogen, kosten drukken of meer tevreden klanten verwelkomen. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Sneller antwoord door chat – Gemeente Rotterdam gaat met Livecom aan de slag

Gemeentes zijn volop bezig om het stellen van vragen eenvoudiger en laagdrempeliger te maken. Zo ook gemeente Rotterdam. In juli hebben zij onze gratis inspiratiesessie bijgewoond ‘Chat And The City’. Over de mogelijkheden en valkuilen bij het inzetten van tekst messaging kanalen, zoals chat en Facebook Messenger. Speciaal voor gemeenten. Vervolgens zijn we samen het gesprek aangegaan hoe zij met chat hun doelstellingen kunnen bereiken. (meer…)

BCC

De manier waarop BCC haar klantcontactkanaal ‘Live Chat’ inzet is ronduit bijzonder en vooruitstrevend te noemen in retailland. Ze beantwoorden chatgesprekken niet vanuit het centrale klantcontactcentrum, maar live uit de winkels. Bij de zogenoemde ‘Chatpoints’. Klanten vinden het geweldig, zowel klanten die in de winkels komen als klanten die online shoppen.

Livecom interviewde haar klant BCC over deze service. Hoe ze tot dit idee zijn gekomen, hoe ze het inzetten en over resultaten, learnings en next steps. Ook geven we vanuit Livecom onze visie op dit nieuwe fenomeen. Om de online en offline beleving steeds verder te laten samensmelten.

Download de volledige PDF »

Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland biedt bijna honderd opleidingen aan op negen locaties, verspreid over Noord- en Zuid-Holland, en zelfs in Paramaribo, Suriname. Net als elk bedrijf wil Hogeschool Inholland zo dicht mogelijk bij zijn doelgroep staan. In het geval van de hogeschool: bij de studenten. ‘
En die vinden e-mail een officieel en dus lastiger communicatiemiddel,’

‘Het chatgebruik onder jongeren is extreem populair, want chatten is laagdrempeliger en relaxter dan e-mail.’ Voor Livecom werd gekozen omdat
Inholland de chatfunctie niet zomaar als gimmick wil inzetten, maar als een gedegen marketingtool. […]

Download de volledige PDF »

Dichter bij de doelgroep met Livecom Chat.

Jurgen ten Brummeler - Online Marketeer, Hogeschool Inholland

Philips

De chatapplicatie van Livecom draait anno 2017 op Philips-websites in 23 landen en 22 talen. Daar ging in 2008 eerst een pilottraject aan vooraf.
Toen werd Livecom Chat – zowel de reactieve als de proactieve variant – geïmplementeerd in de Zweedse en Britse websites van Philips Consumer
Lifestyle.

De conclusie was al snel duidelijk: De pilot moest worden verlengd, want de Net Promoter Score (NPS) voor chat was aanmerkelijk hoger dan die voor klantcontactkanalen als e-mail en telefoon.

Download de volledige PDF »

We ontvangen tot 15% minder contact verzoeken via email en telefoon sinds we de Livecom Chat aanbieden. We wie op onze website vast komt te zitten heeft een uitweg via Proactive chat.

Global Process Manager, Philips

Dienstverlening Drechtsteden

Dienstverlening Drechtsteden is klant van Livecom. Wij gingen in gesprek met Michelle Dautzenberg, projectleider bij Dienstverlening Drechtsteden, over haar visie op klantcontact bij gemeenten. Michelle deelt haar ervaring met de kanalen die zij inzetten om met burgers in contact te staan.

Als projectleider denkt Michelle dagelijks na over nieuwe oplossingen voor hun dienstverlening aan de klanten van de Drechtsteden. Dienstverlening Drechtsteden werkt voor de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. Daarnaast werken ze ook heel nauw samen met de steden Papendrecht, Zwijndrecht en Hardinxveld-Giessendam. […]

Download de volledige PDF »

Zo wordt het klantcontact in al deze gemeenten naar een hoger niveau getild en daar ben ik best trots op.

Michelle Dautzenberg, Dienstverlening Drechtsteden

Stichting 113 Online

Stichting 113Online biedt mensen met suïcidale gedachten en/of gedrag, betrokkenen en nabestaanden de mogelijkheid om via chat, e-mail of telefoon contact te leggen met professionele therapeuten en zorgvuldig getrainde vrijwilligers. Voor een platform als 113Online is chat een logisch communicatiekanaal, zegt webcoördinator Anouk Romers. ‘Telefoneren voelt niet voor iedereen anoniem genoeg aan. Chatten is pas echt laagdrempelig.  “Wij voeren lange, zware gesprekken over leven en dood; we mogen niet opeens wegvallen.”

Toen de stichting in mei 2010 aan de slag ging met Livecom 6G Chat, kwam 113Online uit een crisissituatie waar op chatgebied eigenlijk meer fout ging dan goed. ‘De applicatie van Livecom was een verademing,’ Aldus Romers. […]

Download de volledige PDF »

De applicatie van Livecom was een verademing.

Anouk Romers - Webcoördinator, 113 Online

Gemeente Midden-Drenthe

Livecom sprak met gemeente Midden Drenthe over de manieren waarop zij met burgers in contact staan. Wat zij belangrijk vinden in klantcontact en we vroegen ook naar hun ervaringen. Zij delen graag hun visie, zodat ook andere gemeenten hier profijt van hebben. Regelmatig krijgen ze telefoontjes van andere gemeenten om hen te bevragen hoe zij de ‘moderne’ kanalen ingericht hebben. Gemeenten zijn volop bezig met het innoveren van hun dienstverlening. […]

Download de volledige PDF »

Het is mooi te merken dat we deze klanten nu ook goed kunnen helpen en zij het fijn vinden om op deze manieren contact met ons op te nemen.

Vincent Nevels, Gemeente Midden Drenthe

Douwe Egberts

Heel wat bekende bedrijven gebruiken de software van Livecom om betere, snellere klantenservice te leveren via live chat, e-mail of selfservice. Bij Douwe Egberts gebruiken ze Livecom voor al deze kanalen.

Douwe Egberts Nederland is onderdeel van D.E Master Blenders 1753, een internationaal koffie- en theebedrijf dat een reeks van topmerken voert, die in ruim 45 landen worden verkocht. De onderneming telt wereldwijd circa 7.500 medewerkers.

Het klantenservice-team was op zoek naar service-optimalisatie richting de consument. Naast een beter systeem voor mailafhandeling, werd ook gezocht naar een slimmere manier om veelgestelde vragen te presenteren en te verwerken. Als derde was er de wens om live chat aan te gaan bieden om consumenten op een makkelijke en snelle manier hun vraag te laten stellen.

Livecom gaat verder dan je zou verwachten. Het is niet zo dat je nauwelijks meer van ze hoort zodra het contract is getekend. Integendeel: ze blijven meedenken en tips geven.

Kerstin de Haan - manager Consumer Relations, Douwe Egberts

Examenadviesburo

Klantondersteuning gaat Examenadviesburo voortreffelijk af. In Augustus 2012 ging deze specialist in het certificeren van professionals aan de slag met het Livecom 6G-pakket (Email, Selfservice, Live Chat en Pro-active Chat). Zou algemeen directeur Maurice Simonis dit pakket aan anderen adviseren? “Zonder enige twijfel. Ik kan niet meer zonder.”

Bij Examenadviesburo BV weet men precies wat er op vlak van customer support zoal mogelijk is. Aan chatten met online bezoekers doen de 7 klantenservicemedewerkers dan ook al 2 jaar. ‘Dat was in het begin natuurlijk even wennen, maar inmiddels is het chatten volledig ingeburgerd.

Dankzij de kennisbank is het veel makkelijk geworden om mijn mensen beter aan te sturen. Ik zie in één oogopslag wat er speelt. Wat gaat er momenteel fout, wat voor vragen worden er gesteld? Wie reageert snel, wie kan beter presteren? En ik ben nog niet eens bezig met het uitpluizen van de statistieken. Ik zou simpelweg niet meer zonder dit pakket kunnen.

Maurice Simonis - Algemeen directeur, Examenadviesburo

Hogeschool Rotterdam

Meer studenten aantrekken, hoe doe je dat? Door potentiële whizzkids zoveel mogelijk bij te staan in hun zoektocht naar de juiste opleiding. Dat doen ze bij Hogeschool Rotterdam: bezoekers van de website kunnen sinds 2011 chatten met de bereidwillige studieadviseurs van dit kennisinstituut.

Dankzij de samenwerking met Livecom is hogeschoolrotterdam.nl uitgegroeid tot een volwaardig contactkanaal. Op bijna alle pagina’s prijkt een prominente button met de tekst: ‘Korte studievraag? Chat met een voorlichter.’ De studieadviseurs zijn regelmatig zelfs op zaterdag bereikbaar voor vragen.

En die zijn er, want Hogeschool Rotterdam biedt circa 100 opleidingen in bijna alle sectoren aan. Zomaar even een opleiding kiezen – ten volle beseffende dat die een grote stempel op de rest van je carrière drukt – is niet voor de meeste jongeren weggelegd. Bovendien is het aanbod van hogescholen groot. Scholen met heldere informatie en laagdrempelige contactmogelijkheden, trekken makkelijker studenten over de streep dan gesloten instituten.

Daarom biedt Hogeschool Rotterdam zijn online bezoekers niet alleen een direct chatgesprek aan, maar ook de optie om samen met de studieadviseur een rondje door de website te maken. Tijdens zo’n wordt de bezoeker door de website geleid met de hulp van een studieadviseur gesynchroniseerd. En zo wordt de drempel tot aanmelding aanzienlijk verlaagt.

Download de volledige PDF »

Gemeente Den Haag

Digitale dienstverlening is voor Gemeente Den Haag een topprioriteit en denhaag.nl speelt daar een belangrijke rol in. Daarom gebruiken de medewerkers van het contactcentrum de chatapplicatie van Livecom. Het oordeel: positief!

De ambitie van de gemeente Den Haag op het gebied van kanaalsturing is groot. Mede doordat hun Amersfoortse collega’s – klant van Livecom – zich vol lof uitlieten over de Livecom-chatapplicatie, viel de keuze uiteindelijk op Livecom.

De medewerkers die zich met e-mailafhandeling bezighielden, testten eerst de applicatie een maand lang uit. Door het succes in Amersfoort waren de verwachtingen bij de gemeente Den Haag hoog. Eén van de doelstellingen was dat bezoekers op de site zouden blijven door het chatcontact, in plaats van naar de telefoon te grijpen of een mail te gaan schrijven.

De kracht van Livecom ligt niet alleen in het maken een goed klantcontact platform maar ze begeleiden je tijdens het hele traject; van implementatie, training tot live-gang.

Luuk Sonnen, Gemeente Den Haag

Hulpdienst Utrecht

Wie met zorgen zit en op zoek is naar advies of medeleven, kan terecht bij de Chathulpdienst Utrecht. Elke dinsdag en donderdag staan getrainde vrijwilligers van 20u tot 23u paraat om de anonieme chatverzoeken te beantwoorden. Dit doen ze via de gebruiksvriendelijke chatapplicatie van Livecom.

De Telefonische Hulpdienst Utrecht, waarvan de chathulpdienst deel uitmaakt, heeft al jaren ervaring met Livecom. ‘Toen we ons in april afsplitsten van een landelijk samenwerkingsverband, aarzelden we niet om de Livecom-applicatie weer in te zetten voor chat,’ zegt directeur Malou Saat.

Livecom is een simpele, gebruiksvriendelijke applicatie met een prima interface. Het is fijn dat onze vrijwilligers na amper een uurtje technische instructie kunnen doen waarvoor ze zijn gekomen: mensen met problemen helpen.

Milou Staat, Hulpdienst Utrecht

CAW

Om mensen in nood nog beter te kunnen helpen, maakt een aantal hulpgroepen verbonden aan het Belgische Centrum Algemeen Welzijn sinds 2011 gebruik van de chatapplicatie van Livecom. De laagdrempeligheid van dit online communicatiemiddel is zeer geschikt voor wie anoniem vragen wil stellen.

Het betreft de volgende websites:

  • Childfocus.be – hulpdienst voor mensen met vragen over seksueel misbruik bij kinderen;
  • Teleonthaal.be – hulpdienst voor mensen die vrijuit en anoniem willen praten over hun zorgen, angsten en problemen;
  • Zelfmoordlijn.be – nooddienst voor mensen met zelfdodingsgedachten, en hun familie en vrienden;
  • Kjt.org (Kinderen- en Jongerentelefoon) – hulpdienst voor kinderen en jongeren met vragen of problemen;
  • Holebifoon.be – hulpdienst voor mensen met vragen over holebiseksualiteit;
  • Slachtofferchat.be – dienst voor slachtoffers van geweld die via internet anoniem hulp zoeken;
  • Teleblok.be – hulpdienst voor hogeschool- en universiteitsstudenten die hun hart willen luchten tijdens examenperiodes;
  • Jac.be – hulpdienst voor jongeren van 12 tot 25 jaar met vragen over van alles en nog wat.

Freo

Wie met Freo in contact wil komen over een bestaande of nog af te sluiten lening hoeft straks niet meer aan de lijn tehangen of te wachten op een e-mail: De kredietverstrekker werkt sinds 2012 namelijk met Livecom Chat.

Freo is een handelsnaam van De Lage Landen Financiering en onderdeel van de Rabobank Groep. In het verleden kreeg Freo meerder jaren achtereen vijf sterren voor haar consumptieve kredieten op het gebied van prijs. Zowel Freo’s Persoonlijke Leningen als Doorlopende Kredieten komen opnieuw als goedkoopste consumentenkeuze uit de bus. Dit blijkt uit uitgebreid onderzoek van financieel onderzoeksbureau MoneyView.

Livecom verheugt zich dan ook om Freo tot haar klanten te mogen rekenen, en is ervan overtuigd dat de drempel naar een goede lening verder zal worden verlaagd met de chatapplicatie die Freo van Livecom gebruikt

CZ Verzekeringen

De Centrale Zorgverzekeraar – beter bekend als CZ – is niet alleen actief in gezondheid, maar ook actief op internet.

Bezoekers van CZ.nl die met vragen zitten, kunnen deze nu ook via chat stellen aan de verzekeringsmaatschappij. CZ gebruikt de webbased chatapplicatie van Livecom naar volle tevredenheid sinds 2011.

Brochures downloaden
Go to Top