Gemeentes zijn volop bezig om het stellen van vragen eenvoudiger en laagdrempeliger te maken. Zo ook gemeente Rotterdam. In juli hebben zij onze gratis inspiratiesessie bijgewoond ‘Chat And The City’. Over de mogelijkheden en valkuilen bij het inzetten van tekst messaging kanalen, zoals chat en Facebook Messenger. Speciaal voor gemeenten. Vervolgens zijn we samen het gesprek aangegaan hoe zij met chat hun doelstellingen kunnen bereiken.

Eén van de doelstellingen is dat burgers eenvoudiger het antwoord op hun vragen krijgen door het chatcontact. De gemeente Rotterdam hoopt door het inzetten van chat de bereikbaarheid naar burgers te vergroten én eenvoudiger te maken. Een extra kanaal naast telefonie en e-mail.

De gemeente Rotterdam gaat chat stap voor stap inzetten. Ze beginnen met het Jongerenloket en Vraagwijzer.

Mirjam Janssen, Projectleider Digitale Dienstverlening, Gemeente Rotterdam

“De ervaring van Livecom met andere gemeenten speelde een grote rol bij onze keuze. We merken dat er bovendien snel en adequaat wordt gereageerd op onze vragen en opmerkingen. En dat is heel fijn! Wij doen dit als gemeente voor het eerst, dus dan is het heel prettig om samen te werken met een bedrijf dat met ons meedenkt en flexibel is.”

Meer weten over betere en snellere klantenservice? Lees de case-studies en blogs van bedrijven, gemeenten en instellingen die al gebruik maken van live chat, proactive chat, telefonie, e-mail of selfservice.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de komende inspiratiesessies vul dan je gegevens in.

Hou me op de hoogte